Vad är e-cigaretter och E-vätskor?

E-cigaretter: ett mindre skadligt alternativ till rökning?
En e-cigarett (E står för elektronisk) är ett alternativ till den “traditionella” cigaretten. En batteriladdad enhet som förångar nikotin eller icke-nikotinlösningar. Denna ånga kan andas in användaren av e-cigaretten som du kan läs mera om här . Denna känsla efterliknar känslan av en traditionell rökning. Men utan röken. Dessa e-cigaretter marknadsförs som alternativ till cigaretter för att minska och / eller sluta röka.

En e-cigarett ser ut som ett tunt långt rör eller någon form av långsträckt penna. De flesta av dem är återanvändbara, men du har också engångs e-cigaretter.

E-cigaretten som vi vet att den uppfanns av Hon Lik, en kinesisk apotekare som arbetade för Golden Dragon Holdings.

Hur fungerar en e-cigarett?
De flesta e-cigaretter har:
– Språkrör
– bläckpatron

  • Ett värmeelement
  • Ett uppladdningsbart batteri
  • Elektroniska kretsar

När användaren suger på munstycket värmer sensorerna en lösning (med smak). Denna lösning avdunstar och inhaleras eller “vape” av användaren via Läs här, Klicka här, Se här, Vape .

Lösningen eller ” e-vätskan
Denna lösning är vad användaren så småningom inhalerar i en förångad form. Denna så kallade e-vätska görs genom att extrahera nikotin från tobak och sedan blanda med en basvätska och smak. Det finns ett brett utbud av smaker. Från traditionell, vattenmelon, jordgubbe till namn som mentol och lavaflöde.

Vissa kombinationer av dessa smaker, såsom tobak och mentol, försöker efterlikna “traditionella” cigaretter i smak. Och vissa företag hävdar även att de kan efterlikna specifika varumärken.

Fördel
E-cigaretter hävdar att eliminera många nackdelar med “traditionell” rökning för att kunna marknadsföra ett hälsosammare alternativ till cigaretter.

Vissa studier har visat att e-cigaretter kan hjälpa till att sluta traditionell rökning.

Andra svär att e-cigaretter erbjuder lite eller ingen hjälp att sluta röka, men att det kan hjälpa mycket att minska det.

Ett argument görs att e-cigaretter och “vaping” är säkrare för ungdomar att börja med (om de väljer att röka). Att veta detta annonseras e-cigaretter som “coola” och säkra av e-cigarettföretag.

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.