Vad är “smart TV” , Vad ska man titta på och hur fungerar det verkligen?

Vad är 75″ Smart TV? Det är den typen av TV som kommer in i smart universum, som inkluderar telefoner, apparater och andra föremål som är anslutna till internet. Smart-TV: n kan ansluta till nätverket för att komma åt allt innehåll som finns tillgängligt online. Några av dem beter sig som om de var en förlängning av smartphones, tabletter eller datorer, vilket möjliggör användning av applikationer, sociala nätverk och spel.

Brett klargjort vad en smart TV är, låt oss nu beskriva hur det fungerar. Att utnyttja potentialen i en smart tv internet-anslutning är viktigt, och kan erhållas via en Ethernet-kabel eller en wifi-anslutning. Nästan alla moderna smarta TV-apparater antar båda typerna av anslutning. Det finns dock också TV-apparater med Ethernet-ingång, men utan smart funktionalitet. Tvärtom garanterar närvaron av en modul som ansluter till wifi-nätverket oss att TV: n verkligen är “smart”.

För att ansluta, skriv bara in inställningsmenyn, sök i nätverkssektionen och konfigurera åtkomst till home wifidel. Naturligtvis kommer vanliga tv-kanaler alltid att vara synliga, med eller utan internetanslutning, som med någon annan enhet. Smarta TV-apparater kan styras av röst, fjärrkontroller eller, i vissa modeller för att fungera på bästa streamingtjänsterna online, även med gester. De har ett internt operativsystem som du kan installera program som liknar de som är tillgängliga för Android och iOS.

Den viktigaste aspekten som definierar vad smart TV är anslutning. Ändå är de första funktionerna att överväga innan du köper storlek och upplösning. Storlek är ett subjektivt kriterium, medan typen av panel kan ledas, Oled eller Plasma. Å andra sidan finns det flera standarder för upplösning. De vanligaste är HD-Ready (1280 × 720 pixlar), Full HD eller FHD (1920 × 1080 pixlar) och Ultra HD eller UHD. De senare är tillgängliga i 4K (3840 × 2160 pixlar) eller 8K (7680 × 4320 pixlar).

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.